Kansalaispalvelus

Kirjoittelin alkukesän helteiden pehmentämänä palkkalainen vai asevelvollinen – asetelmasta, silloisen NATO-keskustelun innoittamana. Tietokoneen ihmeellisestä maailmasta löysin elokuun lopussa asetetun Asevelvollisuus – työryhmän, tehtävänään tutkia mm. yleisen asevelvollisuuden vaikutuksia.

Työryhmiä tulee ja menee. Tämän tekee mielenkiintoiseksi paitsi aihe, sen tarjoama kansalaiskeskustelufoorumi ja kattava tutkimustieto. Vaihtoehtoasetelma joulukuun kysymyksenä houkuttelee kirjoittamaan eikä näkemyksistä ole pulaa. Runsasta ja perusteltuakin kirjoittelua on löydettävissä foorumin C – vaihtoehdosta, joka käsittelee kansalaispalvelusta. Joissakin kannanotoissa tukeudutaan perustuslakiinkin kansalaisten yhdenvertaisuudesta.

 Perustelevaa luettavaa löytyy myös osioissa A, B ja D; tosin myös paljon aiemmin kirjoiteltua sekä tunteella ladattuja tai paremminkin purettuja.   

Kansalaiskeskustelun kooste saataneen näkyviin tulevan kesän lopuilla; uskallan väittää runsasta mediakeskustelua.

Löytyy muuten osoitteesta www.oikeusvaivelvollisuus.fi

Jätä kommentti

css.php